Uw huisarts in Zwanenburg

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk De Dennenlaan. Wij staan voor goede en toegankelijke zorg voor de inwoners van Zwanenburg, Halfweg en omgeving.

Uw huisarts dr. A.A.S Al Suhairy is elke dag werkzaam. Op wisselende dagen is er ook een vrouwelijke huisarts aanwezig.

Huisartsenpraktijk De Dennenlaan Dennenlaan 112A 1161 CT Zwanenburg

Assistentie en praktijkondersteuning

De assistente

De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Zij maakt voor u een afspraak, kan adviezen geven over veel voorkomende aandoeningen en zij geeft u uitslagen door van onderzoeken. Dit gebeurt uiteraard in nauw overleg met dokter Bongers.

Als u belt met een medische vraag, zal de assistente u een aantal vragen stellen, zoals ‘Wat is uw vraag aan de huisarts’ of ‘Wat is de reden voor uw bezoek aan de huisarts? ’Deze vragen behoren tot een van de belangrijkste taken van de assistente. Deze werkwijze heet triage.

Triage betekent letterlijk vertaald ‘sorteren’. In de huisartsenpraktijk komt dit neer op twee zaken.

  1. Het vaststellen van de beste hulp voor u op dat moment. Denk hierbij aan een afspraak op het spreekuur van  de huisarts, de praktijkondersteuner of de assistente, een afspraak op het telefonisch spreekuur, een advies of een medicijn. De praktijkassistente kan ook uitleg geven over de hulp die u kunt verwachten. Het is niet altijd zo dat een afspraak op het spreekuur van uw huisarts nodig is om uw vraag te beantwoorden.
  2. Het beoordelen van de urgentie van uw klacht of vraag om vervolgens zorg te dragen voor juiste planning. Bij medisch dringende klachten krijgt u op een zo kort mogelijke termijn een afspraak. Bij klachten die kunnen wachten zal de praktijkassistente met u zoeken naar het meest geschikte moment.

Bij triage door de praktijkassistente wordt gebruik gemaakt van een protocol. Aan de hand hiervan stelt de zij u gerichte vragen om een zo helder mogelijk beeld van uw vraag te krijgen. Het protocol geeft vervolgens aan welke medische hulp geboden moet worden en op welke termijn dit moet plaatsvinden. Wanneer het meteen duidelijk is dat het om een spoedgeval gaat zal de assistente u minder vragen stellen en zo snel mogelijk de juiste hulp inschakelen.

Spreekuur assistente

De assistente heeft tussen 13.30 uur en 15.00 uur haar eigen spreekuur. Tijdens haar spreekuur is zij alleen voor spoedeisende situaties bereikbaar. Indien u de assistente voor zaken die niet spoedeisend zijn wenst te spreken, vragen wij u dit voor 13.30 uur of na 15.00 uur te doen.

U kunt bij de assistente verder (op afspraak) terecht voor:

  • Het meten van de bloeddruk, waaronder ook de 24-uurs bloeddrukmeting
  • 3-maandelijkse diabetescontrole
  • Glucose meting
  • Bezinking bepalen
  • Wratten aanstippen
  • Oren uitspuiten
  • Verbinden van wonden
  • Hechtingen verwijderen
  • Urine-onderzoek
  • Uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
  • Vaccinaties

De praktijkondersteuner/verpleegkundige

De praktijkondersteuner/verpleegkundige ondersteunt de huisarts bij de zorg rondom o.a diabetes, ouderenzorg, longpatienten, hart- en vaatziekten. Zij controleert of u goed bent ingesteld op de voorgeschreven medicatie. Ze begeleidt u in het juiste gebruik van medicijnen en signaleert wanneer medicatiewijziging noodzakelijk is. U krijgt voorlichting over uw ziekte en instructies hoe zelf de controles te kunnen uitvoeren. De praktijkondersteuner houdt tevens in de gaten of u voldoende hulp krijgt en kan u informatie geven wanneer extra hulp noodzakelijk is.

U kunt door de huisarts naar het spreekuur van de praktijkondersteuner verwezen worden.

Geheimhoudingsplicht

Net als de huisarts hebben ook de assistente en de praktijkondersteuner een geheimhoudingsplicht.