U heeft een klacht
Wij vinden het belangrijk om een goede relatie met onze patiënten te hebben. Daar doen wij dagelijks ons uiterste best voor. Maar soms gebeuren er helaas dingen die de relatie tussen patiënt en een zorgverlener uit onze praktijk verstoren. U bent ontevreden of u heeft een klacht. Hieronder kunt u lezen wat u in dit geval kunt doen.
Er samen uitkomen
Laat het alstublieft weten als u ontevreden bent of een klacht heeft. Wij staan open voor een gesprek om samen te bekijken wat er anders of beter kan. Meestal is zo’n gesprek heel verhelderend voor beide partijen en is het de beste manier om een klacht naar tevredenheid op te lossen. U kunt via ons online klachtenformulier aangeven dat u een klacht heeft. Wij zullen hier zo snel mogelijk op reageren om een afspraak met u te maken. Ook kunt u telefonisch contact met ons opnemen om te laten weten dat u een klacht heeft en om een afspraak te maken voor een gesprek.
Klachtbemiddeling
Soms is een gesprek echter niet afdoende of voelt u zich er niet comfortabel bij om het gesprek met de betreffende zorgverlener aan te gaan. Dan is het nodig om een onafhankelijke partij te betrekken. Hiervoor brengen wij u in contact met de klachtenfunctionaris van DOKh. Deze organisatie zorgt voor een onafhankelijke afhandeling van de klacht, bijvoorbeeld door bemiddelingsgesprekken te voeren. Het uiteindelijke doel van de bemiddeling is de vertrouwensrelatie tussen u en ons te herstellen.
Spelregels
- Hulp van de klachtenfunctionaris, de klachtbemiddeling en klachtbehandeling zijn voor u kosteloos.
- Bemiddeling is pas geslaagd als beide partijen het hier over eens zijn.
- Bij bemiddeling wordt uitgegaan van wederzijds respect en vertrouwen.
- Alle betrokkenen in het traject gaan uiterst zorgvuldig om met uw privacy en hebben een geheimhoudingsplicht.